Cannabis

Foreningen Danske Patienter har i samarbejde med Epilepsiforeningen, Dansk Fibromyalgi-Forening, Gigtforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Polio/Ulykkespatientforeningen, RYK – Rygmarvsskadede i Danmark og Scleroseforeningen lavet en rapport, om brug af medicinsk cannabis i Danmark. Det er tydeligt ud fra rapporten, at danske læger ikke bakker ordningen op i en grad der gør, at ordningen kan blive en succes. I rapporten fremgår det, at over halvdelen af patienterne oplever, at deres praktiserende læge ikke er imødekommende for, at snakke om cannabis.


Det fremgår også af rapporten, at 27% af patienterne ikke tør/vil snakke med deres læge om cannabis, da de har hørt at lægen ikke vil udskrive det. 21% vil ikke snakke med lægen om cannabis, da prisen på lovlig cannabis er alt for høj. Kun 4% finder det ikke relevant, at have en cannabis samtale med lægen. Det betyder altså, at 96% af dem der ikke snakker med lægen, kunne have gavn af en mere liberal tilgang til medicinsk cannabis.


47% fortæller, at den praktiserende læge af princip ikke vil udskrive cannabis. 13% fortæller, at lægen ikke mente det var relevant. 6% fortæller, at lægen har snakket dem fra det. 9% fortæller, at de blev henvist til en anden læge. Så i 60% af tilfældene er det den praktiserende læge, som har blokeret for cannabis behandling.


Det er rigtig ærgerligt, at patienter der kunne have gavn af cannabis behandling, bliver mødt af modstand fra lægerne og meget høje priser. Cannabis har ikke de samme kedelige bivirkninger, som ibuprofen og morfin. Hvis de traditionelle lægemidler kan erstattes af cannabis, er det et plus for både folkesundheden, samfundsøkonomien og livskvaliteten hos patienterne. Hele 82% peger på smertelindring, som primære årsag til deres brug af cannabis.


Når kun 19% af cannabisbrugerne får deres cannabis på recept, er det et udtryk for, at den nuværende ordning slet ikke dækker det behov der er hos patienterne. Det er så svært og dyrt, at være i lovlig behandling med medicinsk cannabis i Danmark, så 81% af patienterne vælger at blive kriminelle.


Hele rapporten kan læses her: Rapport cannabis som medicin


LA har tidligere stemt for et lovforslag, der ville lovliggøre cannabis i København i 5 år som en forsøgsperiode. Efter de 5 år kunne der så tages stilling til, om cannabis skulle lovliggøres i hele Danmark. Men lovforslaget fik desværre ikke flertal, og blev derfor ikke vedtaget. Når der kommer folketingsvalg, kan du gøre en forskel. Du kan stemme på en kandidat som vil støtte lovforslaget. Hvis jeg bliver stemt ind, vil jeg støtte lovforslaget når det fremsættes igen.

Forslag til folketingsbeslutning om at legalisere cannabis i en 5-årig prøveperiode

Folketinget pålægger regeringen i indeværende folketingssamling at igangsætte et lovforberedende arbejde, som skal munde ud i lovforslag, der legaliserer cannabis i en prøveperiode på 5 år ved en model magen til den model, som Københavns Kommune har foreslået, hvor salg er lovligt fra statskontrollerede udsalgssteder, og hvor det er lovligt for borgeren at købe, opbevare, dyrke og indtage cannabis til eget forbrug. Hele lovforslaget kan læses her: Lovforslag b146.pdf

Hvis du leder efter lovligt cannabis, vil jeg forslå dig at besøge SweetWeedSpot.dk